PREDHODNI VIDEO

Mario je čudan...Igre iz davninaOstalo
9:05

SLEDEĆI VIDEO

Čari slikanja sa Perom (Prvo-Aprolski Specijal)Igre iz davninaOstalo
7:08
Igre iz davninaOstalo

Mariova kletva

Naziv serijala: Noć Veštica
Naziv epizode: Mariova Kletva

Napisali: Željko Popović, Željko Šarić
Glumili: Ana Milojković, Željko Popović, Danijel Spasić, Željko Šarić
Kamera: Željko Šarić
Osvetljenje: Lucaijan Moric
Šminker: Ana Milojković
Edit i montaža: Željko Popović

Pre mnogo godina, u toku borbe za prevlast, Set je sručio kamen sa meseca duboko na teritoriju Donjeg Egipta i oslobodio na Zemlji zlo kakvo nikada do tada nije viđeno. Tri dana sunca nije bilo, a zver iz kamena je pustošila sve pred sobom. Uprkos tome, hrabri ratnici i šamani, uz pomoć Horusa uspeli su da ukrote zver. Zarobili su je u kanopsku vazu koja je zatim zakopana duboko u zemlju. Horus je nakon toga porazio Seta i ujedinio Egipat.

Urbana legenda govori o drevnom zlu koji je još u vreme Egipta bio zarobljen u kanopsku vazu sačinjenog od silicijuma i zakopana duboko u zemlju. Dva milenujma kasnije taj isti silicijum biva odkopan i iskorišten u elektronskoj industriji za razne električne proizvode i uređaje. Jedno parče koje je u sebi imalo zarobljeno zlo iz drevne antike biva iskorišćeno na kertidžu koji je u sebi imao igru Super Mario. Igra je pravljena za Sovjesko tržište i završava u rukama mladog ukrainca koji je živeo neposredno izvan zabranjene zone oko černobilske elektrane. Nakon što je kertidž bio ilozen radijaciji, čudne stvari su počele da se dešavaju. Mladi ukrainac i cela njegova porodica bivaju ubijeni. Nakon tog slučaja, neko od njegove rodbine je prodao kertidž i u narednom periodu je stradalo nekoliko desetina porodica, na sličan način, širom ukraine i rumunije. Ketridžu se gubi svaki trag negde u jugoistočnoj Evropi.

Video prati mladog dečaka koji nabavlja žuti kertidž za falš Segu. Nakon što se vratio iz škole zatiče svog oca mrtvog, gleda kako mu maju ubija uvica koji nakon toga veselo i jezivo izgovara reči: "It's me! Mario!"

Ovaj specijal za noć veštica je možda bio i najambiciozniji projekat koji smo radili, barem sto se kostimografije i praktičnih efekata tiče. Ovo je prvi i jedini put da smo pravili efekat krvi i lazne brkove za druga Stalj.... ovaj hoću reći Super Maria. Prvi put da smo imali šminkera i evo par slika sa snimanja:

 

Još videa