Upoznajte Paradajzcity

Ovaj projekat, i ako ga je započeo jedan čovek proširio se na dosta ljudi u zadnje vreme. Ako hoćete da pročitate kako je ovo sve nastalo, više informacija imate na stranici O Nama

Stalni članovi

Ime: Željko Popović (Osnivač ParadajzCity)
Rođen: 21.02.1988. Bačka Topola

Od ranih godina, interesovao se za video igre i već u sedmom razredu osnovne škole je išao na takmičenje iz informatike sa svojom prvom video igrom. Posle osnovne škole zaputio se u Novi Sad gde je diplomirao na Visoko tehničkoj školi srukovnih studija, smer Informacione tehnologije. Nakon studija zapošljava se u Novosadskoj Gaming industriji u kojoj radi i dan danas.

Što se tiče umetničke "karijere" Željko je takođe od ranih dana pokazivao interesovanje za umetnost, najviše u muzici i glumi. Tokom svog života svirao je u mnogim lokalnim Novosadskim metal bendovima kao što su Myth, Epidemic, Heruvim, Dark Ocean, Harbinger, Svarun i drugi. Danas na tom polju radi na promociji mladih bendova zajedno sa ekipom Kosoši.

Pvi put je dao svoj glas davne 2005-te godine u videu Kobas (parodije na film Kung Pow inspirisana drugim parodijama kao što je Bobo smrade, Stevan, Kita u Bila i drugi) a kasnije iste te godine je stao prvi put ispred kamera glumeći u videu Counter-Strike Project. U periodu od 2005-2014 radio je sporaično na nekim video klipovima, ali se tada više fokusirao na druge stvari.

Oko 2012-2013 godine pod uticajem AVGN-a počinje sa kolekcionarstvom starih video igara i knozola, a 2014-te lansira pilot epizodu Igre iz davnina - Terminator sa kojom polako, ali sigurno širi svoj lični brend ParadajzCity, da bi krajem 2020-te godine zajedno sa Danijelom Spasićem otvorili i drugi kanal ParadajzCity Dub na kome rade sinhronizacije za razne crtane filmove.


Ime: Željko Šarić
Rođen: 25.06.1982.

Kao najstariji član, voli sve što vole mladi u duši: koncerti, psi, fotografija, kućni audio sistemi, brza vožnja sporim kolima i spora vožnja brzim kolima... 
Osim što pravi igrice, ponekad i zapravo i igra. Ne posećuje društvene mreže, radije se trka biciklom sa autobusim po novosadskim bulevarima. 

Prvi put počinje da se bavi programiranjem tek sa šest godina, na Commodore-u, u Basic-u. Naravno da nije napravio nijednu igricu u Basicu ali je naučio šta je "Syntax Error" i tako je počeo njegov daleki put debugging-a koji traje i danas. Kao programer je i upoznao ParadajzCity ekipu koju je činio jedan član - Boss lično.
Kupuje fotoaparat, vežba kadrove i slučajno učestvuje u snimanju kultne epizode - Barbika(!!!). OMG - što bi rekli danas... no...Ime: Danijel Spasić
Rođen: 15.03.2005. Vrbas

Od malena bio je zainteresovan za umetnost kao i za glumu. U prvoj godini srednje škole počinje amaterski da se bavi glumom i video i audio montažom, da bi nedugo nakon toga počeo glasovnom glumom i editingom da se bavi i profesionalno u:
Top Star Srbija, ParadajzCity, Zemlja Čuda, od A do Š

Trenutno živi i radi u Novom Sadu kao grafički dizajner, animator, ilustrator, glumac i tonmajstor.


Ime: Ognjen Drenjanin
Rođen: 24.06.1994. Beograd

Glumu je diplomirao 2018. godine na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Vide Ognjenović i Ivana Bosiljčića, predstavom „Bez pogovora” koja je izvedena u Narodnom pozorištu u Beogradu. Član je ansambla Obrenovačkog pozorišta. Bavi se sinhronizacijom igranih i animiranih filmova i serija za Vamos, Gold digi net, Sinker medija, Livada Beograd, Solo, Zemlja čuda i Blu haus.


Glumci

 

Ime: Ana Omi
Rođena: 12.09.1988. Beograd
Ana Omi je strip autorka i ilustratorka iz Beograda. Završila je osnovne i master studije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, odsek Istorija umetnosti. Kao srednjoškolka i tokom fakulteta vikendom pohađa školu stripa “Đorđe Lobačev”, gde je upoznala većinu svojih sadašnjih prijatelja i kolega.
U periodu od 2005. do 2010. bila je član organizacionog tima Međunarodnog salona stripa u Beogradu. Objavljuje kratke stripove za System Comics, Emitor i Besnu kobilu.
Poslednjih osam godina je deo gejming industrije, sa preko 70 naslova iza sebe, baveći se koncept artom i character dizajnom. Otud upoznaje Željka i sa zadovoljstvom gostuje na njegovom kanalu.
Jedna od osnivačica udruženja "Stripotetke", koje promoviše rad ženskih umetnica u oblasti stripa u Srbiji.


Ime: Ivona Pešić
Rođena: 20.02.2000. Vranje

Nakon završene gimnazije, upisuje Filološki fakultet u Beogradu na kome trenutno studira. Za vreme srednje škole igrala je u nekoliko dečijih i večernjih predstava. 
Pevanjem, baletom i pisanjem bavi se amaterski. Dok se u glumi i sinhronizaciji više puta ostvarila profesionalno u Studiju Studio i drugim.

Veliki je ljubitelj životinja i ima psa Kodu 🐶.


Ime: Novica Etinski
Rođen: 16.03.1996. Mošorin

Od svoje sedme pa do srednje škole se amaterski bavio glumom u svom selu, dok je već u Srednjoj Tehničkoj školi u Titelu se više oslanjao na književnost i recitacijom iste.
Bavi se elektronikom, ali svoju ljubav prema kulturi, naročito muzici, gaji i dan danas.
Osnivač je Youtube kanala i organizacije underground svirki pod imenom Kosoši.


Ime: Milica Bjelan
Rođena: 21.06.2000. Beograd

Od malih nogu obožava da imitira likove iz crtanih filmova, da crta i glumi. Iako joj školovanje uopšte nije išlo u tom smeru, čitav život se zanima za umetnost.
Godine 2020. počinje amaterski da se bavi kosplejem i glasovnom glumom.
Veliki je ljubitelj životinja i udomi skoro sve što nađe na ulici.