PREDHODNI VIDEO

Drevni Pikseli - Chess (Prvo-aprilski special)Igre iz davninaDrevni Pikseli
5:21

SLEDEĆI VIDEO

Drevni pikseli - Bird WeekIgre iz davninaDrevni pikseli
8:41
Igre iz davninaDrevni pikseli

Drevni Pikseli - The Legend Of Kage

Naziv serijala: Drevni Pikseli
Naziv epizode: The Legend Of Kage
Broj epizode: 3
Glas dao, editovao i montirao: Željko Popović

The Legend of Kage

The Legend of Kage  je ulična tuča koju je napravio Taito 1985. godine. Prvobitno je ova igra bila napravljena za arkadne mašine, a posle toga se portovao na razne kućne računare i konzole.

Priča

Pred kraj EDO perioda, Japan je bio napadnut od strane mističnih zločinaca koji su oteli prelepu princezu Kiri. Mnogi Samuraju su bili poslati da je spasu, ali ni jedan se nikada nije vratio.
Vi ste u ulozi mladog nindže koji se zove Kejdž i koji je dovoljno hrabar da ide da spasi princezu. Takođe, Vi ste poslednja nada za Kiri. Biće vam potrebna hrabrost i sve Nindža veštine u Vašem pokušaju da spasite princezu od zlih otmičara!

Igra

I ako je priča kliše neopevani u kojem naš protagonista treba da spasi princezu, ta ideja je u to vreme bila prilično nova i popularna i zato imamo gomiletinu igara u kojima treba da spasimo princezu. A sad što se tiče same igre, ona je pomalo neobična i malo igara je pravljena u tom stilu. Prva razlika je u tome da smer kretanja nije kao u drugim platformerima gde se igrači kreću s leva na desno, nego, u ovoj igri, smer kretanja je sa desna na levo i u nekim stazama vertikalno. Cela radnja igre je smeštena u drevnom Japanu, a likovi su pravljeni "realistično" što ovoj igri daje neki poseban šmek. Glavno oružje našeg protagoniste je njegova katana i šurikene koje može da baca.

Igra ima samo 4 različite staze koje se ponavljaju u krug, s tim da se boja palete menja, te dobijamo iluziju da se nešto promenilo, a, u stvari, sve je isto. I ako ih malo ima, svaka staza je posebna na svoj način.

Ocena
  • Ova igra ima jednostavnu, ali zanimljivu grafiku, neprijatelji i igrači imaju normalne proporcije i osim što skaču kao da su na mesecu, deluje "realno" za to vreme.
  • Muzia je pomalo oskudna, ima mali broj melodija i ne ističu se ni počemu, ali isto tako ne smetaju za igru.
  • Igra nije remek delo, ali je svakako dovoljno zanimljiva. Malo je teža igra i u nekim momentima zna jeftine fore da ti baci, ali nije nemoguća za preći.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ 🤎 🖤

Još videa