PREDHODNI VIDEO

Igre iz davnina - Adventure IslandIgre iz davninaSezona 2
28:09
Igre iz davninaSezona 2

Igre iz davnina - Toonstruck

Naziv serijala: Igre iz davnina
Naziv epizode: Toon Struck
Broj epizode: 10
Sezona: 2
Napisali, edit i montaža: Željko Popović, Danijel Spasić
Glumili: Novica Etinski, Željko Popović, Danijel Spasić
Kamera: Željko Šarić

 

Toon Struck

Toon Struck je point and click avantuka koju je napravila Burst Studios a izdao Virgin Interactive 1996. godine

Priča

Priča prati slikara Dru Blenka koji je ujedno i autor crtanog filma Pufnasti Tufnasti Zeka Peka. Jedan dan njegov šef zahteva od njega da oživi tu popularnu franšizu, koju Dru inače mrzi i daje mu nerealan rok za to. Dru je u umetničkoj paralizi i ne može da smisli ništa što bi moglo da se iskorisi za crtani i u jennom momentu zaspe za stolom. U sred noći ga budi televizik koji ga uvuče u svet crtanih filmova i tamo naleti na Fluksa Nestašnog, koji je glavni lik Druovog neostvarenog crtanog filma. Fluks pristaje da pomogne Druu da se vrati nazad u svoj svet i jedino ko može da mu pomogne je kralj Medenotopije. Kralj pristaje da mu pomogne, ali traži uslugu za uslugu. On objašnjava da je svet podeljen u 3 oblasti, Medenotopija, gde žive dobriće, Lakrdaševac, gde žive šašavi likovi i Prokletije gde žive zlikovci. Te tri oblasti su živele u relativnom miru sve dok Neferius, kralj Prokletije, nije napravio malverzator, mašinu koja pretvar sve crtane likove u zlikovce. Kraljevi špiuni su uspeli da nabave nacrte za malverzator i uz pomoć tih nacrta pokušavaju da naprave srećizator koji treba da negira sve efekte malverzatora, odnosno da vrati sve izopačene likuve u dobrice. Naš zadatak je da nabavimo sve delove srećizatora i da vratimo svet u stanje kakvo je bolo pre.

Igra

Toon Struck je tipična 'point and click' avantura koja je pravljena u stilo crtanih filmova koji su se emitovali krajem 80-ih i početkom-90 ih. Kao i kod svih avantura, akcenat je na priči i na rešavanju problema. Prvi deo igre se odvija u Medenotopiji i daje impresiju da je igra namenjena za malu decu, ali vrlo brzo svatamo da to nije slučaj, jer likovi nisu baš tako nevini kako se čine. Tokom igre obilazimo Lakrdaševac i Prokletije gde svatamo da igra u opšte nije onakok kako nam se činila na samom početku i da je mnogo mračnija i puna neprikladnog sadržaja za malu decu.

Kao što sam već rekao, akcenat je na samoj priči i na istraživanju sveta. Sa svakim likom, kojeg vidite, možete da pričate i svako nudi uslugu za uslugu. Neki likovi su slatki i simpatični, neki su totalno urnuti, a neki jednostavno podli i odvrtni. Da bi se ova igra ostvarila, angažovani su mnogi poznati glumci kao što su Kristofer Lojd, koji je glumio glavnog lika Dru Blenka, Dan Kasteleneta, koji je poznatiji po ulozi Homera Simsona, Džim Kamings, poznat po ulozi Vini Pu i Tim Keri poznatij kao premijer Sovjetskog Saveza. Uprkos tome, što su velikani filmske industrije bili uključeni u proces pravljenja igre, ona nije uspela i pukla je u finansijskom smislu.

Nastavak je bio u planu, ali nikada nije ugledao svetlost dana. Međutim ostali su verni fanovi ove igre koji žele da jednog dana naprave HD verziju ove igre i da konačno izdaju dugi deo ove igre i tako kompletiraju celu priču. Više informacija imate na ovom sajtu

Ocena

Grafika je praktično črtani film i zaista lepo izgleda za svoje vreme
Muzika nije toliko loša, ali najveća zamerka je to što je muzika kupljena ili je korišćena klasična muzika, a nijedna kompozicija nije pravljena konkretno za ovu igru.
U zavisnosti šta volite, igra može biti veoma zabavna ili veoma dosadna i konfuzna. Dosta stvari nije očigledno i trebate dobro da znate engleski jezik da bi svatili zagonetke.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ 🧡 🖤

Još videa