PREDHODNI VIDEO

Igre iz davnina - Ghouls n GhostsIgre iz davninaSezona 2
26:23

SLEDEĆI VIDEO

Igre iz davnina - ToonstruckIgre iz davninaSezona 2
Premijera u 20:00
Igre iz davninaSezona 2

Igre iz davnina - Adventure Island

Naziv serijala: Igre iz davnina
Naziv epizode: Adventure Island
Broj epizode: 9
Sezona: 2
Napisali, edit i montaža: Željko Popović, Danijel Spasić
Glumili: Novica Etinski, Željko Popović, Danijel Spasić, Ognjen Knežević
Kamera: Željko Šarić

Adventure island

Adventure Island je platformer koju je napravila kompanija Hudson Soft1986. godine.

Priča
Zli vrač je oteo Princezu Leilani od Majstora Higginza i odveo je na Ostrvo Avanture u Južnom Pacifiku. Tvoja misija je da pomogneš Majstoru Higginzu da spasi Princezu Leilani, ali to neće biti lako. Na ostrvu se nalaze šume, planine, pećine, mnogo neprijatelja i zamki koje te čekaju. Može li Majstor Higgins spasiti Princezu Leilani od zlog Vrača?
Igra

Adventure island je klasična igra za 8-bitni sistem, koja ima simpatičnu grafiku i izuzetno jednostavne kontrole, koje svako može da savlada sa lakoćom. Samim tim, igra je postatal veoma popularna i mnogi je i dan danas hvale.
Mada nije sve toliko sjajno ako mene pitate. Problemi, polako ali sigurno isplivavaju na površinu što više igrate ovu igru. Prva stvar koju će te primetiti je ta, da zapravo ima samo nekoliko dizajna staza i malo varijacija u smislu dizajna. Zapravo, imate samo pet dizajna (šuma, obala, tamnica, pećina i planina), a sve ostalo je samo varijacija na temu. Neretko se staze ponavljaju, a jedina razlika je u tome da su dodati novi neprijatelji koji nisu bili tu, i pozicija i sadržaj jaja može da varira.
Šefovi na kraju sveta su presmešni i uvek je isti s tom razlikom da im se glava menja. A nivo težine se drastično menja kako prelazite igru. Za očekivati je to da je igra na početku laka, pa postepeno postaje teža, ali u ovoj igri su ga malo preterali. Zadnjih nekoliko svetova su izuzetno teški i morate izuzetno dobro da se izvežbate da bi ih mogli preći.

Ocena

Grafika je lepa i šarena, sve dok ne dođete u pećine, gde je dosadna i ružna, a na žalost većinu igre će te provesti po tamnicama i pećinama.
Muzika i zvučni efekti pristaju uz ovu igru i veoma dobro prate šta se dešava na ekranu.
Igra je na početku veoma zabavna i lako uvuče igrače u igru, ali posle nekog vremena postaje dosadna, a zatim i sredstvo za mučenje pred kraj igre.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ 🖤 🖤 🖤

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤

 

Još videa