PREDHODNI VIDEO

Drevni pikseli - PooyanIgre iz davninaDrevni pikseli
6:18

SLEDEĆI VIDEO

Drevni Pikseli - Chess (Prvo-aprilski special)Igre iz davninaDrevni Pikseli
5:21
Igre iz davninaDrevni pikseli

Drevni pikseli - Excitebike

5Naziv serijala: Drevni Pikseli
Naziv epizode: Excitebike
Broj epizode: 2
Glas dao, editovao i montirao: Željko Popović

Excitebike

Excitebike je trka motora koju je napravio Nintendo 1984. godine za Famicom, a kasnije je ta igra bila izdata i na drugim konzolama kao što je NES, Game Boy Advance i Nintendo 3DS.

Igra

Excitebike ima dve selekcije A i B što određuje stil igre. U selekciji A igrač vozi sam, prelazeći razne prepreke i trka se sa vremenom, a selekcija B je praktično ista igra, ali ovog puta postoje i drugi motociklisti koji se "trkaju" sa vama, odnosno prave iluziju trke, jer ako preteknete jednog motociklistu dovoljno da nestane sa ekrana, pojaviće se ispred vas. Pored samih trka, ova igra vam dozvoljava da sami pravite svoje mape i da se vozite na njima, što je bila izuzetno velika retkost u to vreme.

Ocena

Za ovu igru može da se kaže da je bila prekretnica i pokazivala je potencijal koja Famicom i NES konzole imaju ali i dalje je patila od mentaliteta da igre treba da bude kratka i repetativne. Grafika je izuzetno dobra za svoje vreme, i veoma je zabavna igra koju ljudi i dan danas veoma rado igraju, ali najveći minus za ovu igru je muzika, jer gotovo da je ni nema.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ 🖤 🖤 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ 🧡 🖤

Još videa