PREDHODNI VIDEO

Drevni Pikseli - Snow Bros.Igre iz davninaDrevni pikseli
10:52

SLEDEĆI VIDEO

Drevni Pikseli - BombermanIgre iz davninaDrevni pikseli
9:05
Igre iz davninaDrevni pikseli

Drevni Pikseli - Mario is Missing

Naziv serijala: Drevni Pikseli
Naziv epizode: Mario is Missing!
Broj epizode: 9
Glas dao: Željko Popović
Editovao i montirao: Danijel Spasić

Mario is Missing!

Mario is Missing! je edukativna igra koju je napravila kompanija Radical Entertainment 1993. godine.

Priča

U kratko, Bauzer je skovao zli plan da osvoji svet, tako što je stvorio portale koji vode iz njegovog dvorca sa Artika u sve delove sveta, zatim je pustio svoje zle sledbenike kornjače da pokradu znamenitosti iz svakog dela sveta. Nakon toga kada pokrade sve što želi, nekako će da otopi led sa polova i da potopi ceo svet. Naravno, naša braća iz Bruklina, Mario i Luiđi zajedno sa Jošiem, su odlučili da stanu na kraj Bauzeru i da ga spreče u njegovoj nameri. Ali čim su stigli na Južni pol, trupe Oklopnjača su zarobile Maria i sada Luiđi i Joši moraju sa spreče Bauzera i da spasu Maria.

Igra

O brate, kako početi ovo? Mario is Missing! je prva igra gde je glavni protagonista Luiđi i on nas uči u ovoj igri o raznim znamenitostima sveta. Igra mnogo obećava na početku, jer grafika Bauzerovog dvorca vizuelno izgleda kao da je iz Super Mario 3, ali čim siđete niz prvu vodovodnu cev, pojavljujete se u gradu koji je toliko drugačiji da se prosto pitate, da li ste završili u drugoj igri? Igra nije nalik ni na jednu Super Mario igru, ovde, čim se pojavite, gradonačelnik grada vam se obrati i obaveštava vas da su trupe zlih okopljača ukrale znamenitosti grada i sada vi trebade da ih vratite nazad. Naravno ne kaže u kojem ste gradu, to vi morate da odkrijete. Imate opcije da pričate s ljudima, da ih pitate gde se nalazite, ali vam oni nikada neće direkno reći gde se nalazite. Takođe možete da otvorite mapu i da nagađate na osnovu građevina. Kad smo već tu, na mapi će te videti i gde su kornjače koje su ukrale stvari. Kad dođete do njih, primetićete da oni vama ne mogu ništa i tada će te skontati da vi nemate načina kako da umrete u ovoj igri. Kada im skočite na glave, i uzmete nazed predmet, vreme je da ih vratite u muzej odakle je ukraden predmet, ali šaleteruša ne želi sa vama da priča. Da bi pričali s njom morate da otvorite mapu svete i da dovedete Jošia do grada gde se trenutno nalazite i tek kada Luiđi zajaše Jošija, će šalteruša da priča sa vama. Zašto je to tako? Zato što: ĆUTI NEMOJ DA POSTALJAŠ GLUPA PITANJA!!!! Nakon što izaberete pravi predmet, šalteruša će da vam postavi neka pitanja vezano za predmet koji upravo vraćate, da vidi da li znate šta vraćate. Ako ne odgovorite tačno šalteruša će da odbije predmet i ope će te morati da ponovite dijalog s njom gde će ona da postavi drugo pitanje sa drugim odgovorima. A, ako odgovorite tačno, kao nagradu će te dobiti pare između 1.500$ i 3.000$, mada te pare ne možete nigde da potrošite, a nagrade su fiksne i šta god radili uvek će te završiti igru sa 78.900$ na kraju igre, što je, ubedljivo, najgori sistem bodovanja.
Čsetitam! Sada znate kako da pređete ovu igru, a sve što treba da uradite, jeste da ovaj isti proces ponovite 10x i prešli ste igri! A šta je sa Bauzerom? On je toliko lak i besmislen, da ne vredi ni da ga spominjemo.

Ocena

Ova igra je veliko razočarenje za sve fanove Super Mario franšize. Na samom startu igra zaista izgleda kao Super Mario igra, ali čim se dođe u prvi grad, kvalitet grafike drasično opada.
Pored Super Mario teme, imamo par numera kojie nisu loše, ali generalno muzika u ovoj igri je ispod proseka, pogotovu započetak 90-ih.
Objektivno gledano, najveći problem ove igre je to što je igra deo Super Mario franšize koji je postavio određene standarde koje, ova igra nije mogla da ispuni. Da igra nije imala nikakve veze sa Super Mariom, ne bi bila toliko loša, ali, sa druge strane, verovatno ne bi ni zadobila toliku pažnju.

Grafika:    ❤️ 🖤 🖤 🖤 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ 🖤 🖤 🖤
Zabava:    ❤️ 🖤 🖤 🖤 🖤

Ocena:     ❤️ 🤎 🖤 🖤 🖤

Još videa