SLEDEĆI VIDEO

Drevni pikseli - ExcitebikeIgre iz davninaDrevni pikseli
8:23
Igre iz davninaDrevni pikseli

Drevni pikseli - Pooyan

Naziv serijala: Drevni Pikseli
Naziv epizode: Pooyan
Broj epizode: 1
Glas dao, editovao i montirao: Željko Popović

Pooyan

Pooyan je horizontalna pucačina koju je napravio Konami 1982. godine. Prvobitno je ova igra bila napravljena za arkadne mašine, a posle toga se portovao na razne kućne računare i konzole.

Priča

Vukovi otimaju male prasiće, a mama prasića treba da ih spasi od zlih vukova.

Igra

Igra je veoma jednostavna i kratka sa samo 3 staze što je bilo karakteristično za to vreme. Igra je horizontalna pucačina s tim da se igra isključivo odvija na jednom ekranu. Igrač upravlja mamom prasića koja se nalazi u nekom liftu, može da se kreće samo gore-dole i puca na vukove koji skaču sa drveta, pokušavajući da dođu do prasića u prvoj stazi, odnosno, naduvavaju balone i lete gore ka litici na kojoj je kamen koji pokušavaju da gurni na mamu prasića. Nakon druge staze, prasići su spaseni i igrač je nagrađen bonus stazom u kojoj puca vukove za pojene. Posle toga, igra počinje iz početka na većoj težini i vrti se u nedogled.

Vučko Hack

Nedugo nakon što je izašla ova epizoda Drevnih piksela, pojavio se Vučko hack koji je bio inspirisan našim poređenjem vukova u igri sa Vučkom, maskotom zimskih Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. Video, kao i link ka tom haku možete naći ovde.

Ocena

Pooyan je veoma jednostavna igra sa jednostavnom pričom. Grafika je možda bolja od većine igrara tog vremena, ali nije ništa posebna. Muzika je zanimljiva i ogovara igri.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ 🤎 🖤

Još videa