PREDHODNI VIDEO

Drevni Pikseli - 4 in 1Igre iz davninaDrevni pikseli
9:06

SLEDEĆI VIDEO

Drevni Pikseli - Lunar BallIgre iz davninaDrevni pikseli
8:17
Igre iz davninaDrevni Pikseli

Drevni Pikseli - Chip n Dale Rescue Rangers

Naziv serijala: Drevni Pikseli
Naziv epizode: Chip n Dale Rescue Rangers
Broj epizode: 6
Glas dao, editovao i montirao: Željko Popović

Chip 'n Dale Rescue Rangers

Chip 'n Dale Rescue Rangers je platformer koju je napravila kompanija Capcom 1990. godine.

Priča

Debela Mačka je skovala pakleni plan kako da otme mišicu Gedžet i da je natera da radi za njega i sada naš tim spasioca ide da je spasi.

Igra

Igra je unikatan platformer gde naš protagonista ne može direkno da napada neprijatelje već mora da pokupi kutiju i onda može da ih gađa istom iz daljine ili može da se sakrije u nju i da čeka da neprijatelji dođu sami. Kutija ima na sve strane i nekada igrači mogu da nađu pojene, žirove koji vraćaju energiju ili zvezde koji daju život, tako da će igrači sami hteti uvek da ih pokupe. Ako se igra igra u dva igrača, igrači mogu da se gađaju kutijama i ako su pogođeni, biće ošamućeni na neko vreme. Takođe igrači mogu da pokupe jedne druge isto kao što kupe kutije i da se bacaj. U nekim situacijama to može biti korisno, ali ako se igrači ne vole, onda mogu da bacaju jedne druge u provaliju.
Igra ima 10 staza i igrači ne moraju baš svaku da igraju, odnosno od 10 staza, tri mogu da se preskoče. Što se tiče samih staza, svaka je unikatna sa svojim setom neprijatelja. Jedina zamerka koju imam je to što je igra malo nekonzistentna u smislu težine, jer na nekim stazama, šefovi su preteški, dok su na nekim prelaki.

Ocena

S obzirom da je igra izašla 1990. godine, grafika se ne ističe mnogo za to doba i ako je simpatična i ubacuje nas u perspektivu malih veverica i kako oni vide svet oko sebe.
Muzika je raznolika i dobro se uklapa u igru. Na naslovnom ekranu imamo muziku iz crtaća što je uvek dobra stvar, a originalna muzika je isto dobra.
Ova igra je izuztno zabavna, bilo da igrate sami ili sa još nekim, dovoljno je jednostavna da bilo ko može da uzme igru i da je igra.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤


Chip 'n Dale Rescue Rangers 2

Chip 'n Dale Rescue Rangers 2 je platformer koju je napravila kompanija Capcom 1993. godine.

Priča

Debela Mačka uspeva da pobegne iz zatvora i uz put krade urnu faraona kako bi uz pomoć njegove zle duše zavladao celim svetom i sada je opet red na naše spasioce da spasu, još jednom, svet od Debele Mačke.

Igra

Igra je manje-više nastavak predhodne igre sa, praktično istom mehanikom, ali malo poboljšana. Glavna razlika je u tome što je igra vizualno lepša od predhodnog dela i što je konzistentna u smislu težine, jer igrači prelaze staze redom. Do duše, predposlednje tri staze igrač može da bira kojim će redosledom da ih odigra, ali ne menja to mnogo što se tiče same igre. Šefovi staza su mnogo bolje urađeni, jer svaki ima svoj fazon i nema statičkih šefova koji se ne pomeraju, za razliku od prvog dela.
Još jedna dodatna razlika je u tome što u drugom delu postoje skrivene bonus staze koje možete da aktivirate samo ako igrate u dva igrača

Ocena

Za razliku od prve igre, grafika je dosta bolja, sa dosta detalja u pozadini i pokazuje šta je da konzola mogla da izvče iz sebe. Mada postoji zanimljiv fenomen u ovoj igri, a to je da je igra sve lepša i lepša kako prilazite kraju igre. Zašto je to tako? Ko zna?
Muzika ima isti šmek kako u prvom, tako i u drugom delu. U gladnom je dobra muzika i pravljene su originalne numere za ovu igru sa izuzetkom glavne teme koja je iz crtanog filma.
Neki smatraju da je ova igra lošija od prvog dela, samo zato što, osim novih staza, novih neprijatelja i proširene priče ne nudi ništa novo. Ako mene pitate, ako formula valja, što bi je menjali?

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🤎

Još videa