PREDHODNI VIDEO

Igre iz davnina - The Lion KingIgre iz davninaSezona 2
28:20

SLEDEĆI VIDEO

Igre iz davnina - Ghouls n GhostsIgre iz davninaSezona 2
26:23
Igre iz davninaSezona 2

Igre iz davnina - Atari 1040ST

Naziv serijala: Igre iz davnina
Naziv epizode: Atari 1040ST
Broj epizode: 7
Sezona: 2
Napisali, edit i montaža: Željko Popović, Danijel Spasić
Glumili: Jovan Kulevski, Novica Etinski, Željko Popović, Danijel Spasić
Kamera: Željko Šarić

Atari 1040ST

Atari 1040ST je bio računar koji je lansirao Atari Corporation 1986. godine. Bio je deo popularne serije računara Atari ST.

Ovaj računar je bio jedan od prvih računara koji je koristio Motorola 68000 mikroprocesor radnog takta 8 MHz. On je dolazio sa impresivnih 1 MB RAM memorije, što je bio značajan napredak u to vreme. Takođe je imao integrisanu grafiku i zvuk visokog kvaliteta, što ga je činilo popularnim izborom za multimedijalne i kreativne zadatke.

Jedna od ključnih karakteristika Atari 1040ST računara bila je podrška za MIDI (Musical Instrument Digital Interface) standard. Ovo je omogućilo muzičarima i producentima da koriste računar za komponovanje i snimanje muzike, čime je Atari 1040ST postao popularan u muzičkoj industriji.

Atari 1040ST je takođe podržavao širok spektar softverskih aplikacija, uključujući igre, poslovne programe i grafičke alate. Iako nije bio toliko popularan kao neki drugi računari toga vremena, Atari 1040ST je stekao svoju bazu vernih korisnika, posebno među entuzijastima za muziku i kreativnim profesionalcima.

Kroz godine, Atari ST serija računara je proširila svoju liniju sa različitim modelima i unapređenjima. Ipak, Atari 1040ST ostaje jedan od ikoničnih modela koji je obeležio prisustvo Atarija na tržištu računara tokom 80-ih godina.

Još videa