PREDHODNI VIDEO

Igre iz davnina - Atari 1040STIgre iz davninaSezona 2
25:09

SLEDEĆI VIDEO

Igre iz davnina - Adventure IslandIgre iz davninaSezona 2
28:09
Igre iz davninaSezona 2

Igre iz davnina - Ghouls n Ghosts

Naziv serijala: Igre iz davnina
Naziv epizode: Ghouls 'n' Ghosts
Broj epizode: 8
Sezona: 2
Napisali, edit i montaža: Željko Popović, Danijel Spasić
Glumili: Ognjen Knežević, Novica Etinski, Željko Popović, Danijel Spasić
Glas dala: Milica Bjelan
Kamera: Željko Šarić

Ghouls 'n' Ghosts

Ghouls 'n' Ghosts je platformer koju je napravila kompanija Capcom 1988. godine.

Priča

Jeziva muzika vas dočekuje jednom kada se usudite da krenete u duhovnu avanturu u svetu Zloduhova i duhova. Vi ste Ser Artur, vitez sa velikom glavoboljom. Zao i pogani Princ Tame se vratio kako bi pljačkao i usađivao strah u kosti Vašeg naroda. Takođe, ukrao vam je i devojku; pravu princezu koja je prgavog karaktera ako je zarobe i bace u tamnicu.

Kako bi osvetili svoje selo i stigli do cilja, budite spremni na veliki okršaj istrajnosti, kako vaše, tako i njihove.

Ali borba nije fer. Vi ste sami, dok je njih na stotine, sve od šmrcavih svinjoglavih seljaka, skeleta sa kosama i na stotine giljotina, žedne ljudske krvi. Ovo mesto je živi pakao. Čak i ako uspete da pretvorite vaše neprijatelje u mleveno meso, prirodne nepogode vas čekaju, sa katastrofalnim ishodima. Otrovne kiše, tornato i jaki olujni vetrovi će duvati u vašem pravcu.

I kako onda boriti se protiv svega? Uz puno hrabrosti i vernim oružijem. Mi imamo oružja za Vas, a hrabrost prepuštamo Vama. Prvo će te morati da prođete kroz četri staze, kako bi stigli do pete staze, samog Dvorca Zlih Demona na čijim vratima piše "Dalje nećeš proći". Na Vama je da uđete u dvorac i da izađete živi iz njega!

Igra

Ghouls 'n Ghosts je klasična igrama za Sega konzole i pruža igračima jedno od najizazovnijih iskustava u žanru platformera. Igra je nastavak igre Ghouls 'n Goblins što je praktično ista igra, samo pravljena na osmobitnoj konzoli.

Ghouls 'n Ghosts važi za jedno od težih igara na konzoli, ali sa druge strane, igra je izuzetno fer kada pogledamo da praktično imate neograničen broj života. Igra je smeštena u horor atmosferi gde se borite protiv horde kostura, lešinara, svinjoglavih seljaka, otravnih biljki, ogromnih insekata i demona svih vrsta. Vi kontrolišete Arthura koji ima sposobnost da baca oružje, a tokom igre može dobiti i moćnija oružja i oklope. Međutim, on je podložan napadima neprijatelja i može biti ubijen u samo nekoliko udaraca.

Igra je veoma kratka i sastoji se iz samo šest staza, što je premalo za standarde 16-bitnih igara, ali da bi nadomestili to, igra je prilično tešta i celu igru morate da pređete dva puta kako bi je prešli, što je jedna od najgorih izdaja u video igrama. U suštini pređete celu igru i taman kada stignete do šefa igre, pojavi vam se neki deda koji vam kaže da ne možete da se borite protiv njega i morate da se se vratite na početak kako bi pokupili ultimativno oružije sa kojim možete da porazite najveće zlo na svetu. Ovako nešto je neprihvatljivo, da terate igrače da igraju iste staze dva puta, samo da bi stigli di kraja, i kada stignete do šefa igre, ispostavlja se da se on ni ne kreće i da ga je izuzetno lako poraziti.

Sve u svemu igra će vam pružiti nezaboravno iskustvo i držati vas na ivici uzbuđenja i nerviranja.

Ocena

Grafika u Ghouls 'n Ghosts je za svoje vreme impresivna. Svaki nivo je detaljno dizajniran sa raznovrsnim okruženjima, od jezivih grobalja do mračnih dvoraca. Igra poseduje tamnu atmosferu i nekoliko fantastičnih i zastrašujućih neprijatelja.
Muzika je jedan od najjačih elemenata igre i pružaju dodatnu dozu napetosti i uzbuđenja. Zvučni efekti su takođe solidni, od udaraca mačem do zvučnih efekata neprijatelja.
Igraje veoma izazovna i teška, što samo po sebi nije loša stvar, ali isto tako nije ni za svakoga. Oni koji vole horor atmosveru i dobar izazov, će uživati u ovoj igri, mada za mene, najveći promašaj u ovoj igri je to, umesto da naprave 12 različitih nivoa, igrač je primoran da igra celu igru dva puta, pod veoma glupim izgovorom.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🤎

 

Još videa