PREDHODNI VIDEO

Drevni pikseli - Bird WeekIgre iz davninaDrevni pikseli
8:41

SLEDEĆI VIDEO

Drevni Pikseli - Chip n Dale Rescue RangersIgre iz davninaDrevni Pikseli
14:27
Igre iz davninaDrevni pikseli

Drevni Pikseli - 4 in 1

Naziv serijala: Drevni Pikseli
Naziv epizode: 4 in 1
Broj epizode: 5
Glas dao, editovao i montirao: Željko Popović

Door Door

Door Door je logički platformer koju je napravila kompanija Enix 1983. godine.

Igra

Vi upravljate malog čikicu sa velikom kapicom i cilj igre je da zatvorite iza vrata sve vanzemalje koji vas prate u stopu. Vi nemate nikakav način da se borite protiv vanzemaljaca, ali možete da otvarate vrata i da ih navedete da uđu unutra i da ih zatvorite. Jednom kada zatvorite, jednog ili više vanzemaljaca iza vrata, ona se zaključavaju i nemožete više da ih otvorite. Igra ima 50 staza i jednom kada ih pređete sve, počinjete sve iz početka.

Ocena

Prilično je jednostavna i zabavna igra, mada malo repetativna. Grafiči gledano, karakteri nisu loši i animacije su dobre za svoje vreme, ali jednobojna crna pozadina joj daje jeftin izgled igre.
Muzika piliči samoj igri i na svakoj petoj stazi, muzika se menja. U sušini, to je samo varijacija na temu, ali i dalje je zanimljivo čuti drugačiju muziku s vremena na veme.
Igra je teška, ali  zabavna. Tera vas da logički razmišljate i da savladate način kretanja vaših neprijatelja kako bi to preokrenuli u svoju korist.

Grafika:    ❤️ ❤️ 🖤 🖤 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ 🤎 🖤


Burger Time

Burger Time je logički platformer koju je napravila kompanija Data East 1982. godine.

Priča

Kuvar Pera Paprika se našao u svetu hrane koja hoda. Viršle, pečena jaja i kiseli krastavčići pokušavaju da spreče kuvara da napravi svoje kulinarske specijalitete. Ali Pera Paprika je odlučan da utaba savršene pljeskavice za svoje mušterije i neće dozvoliti da ga njegova miniaturna veličina spreči u tome. Naoružan samo biberom u prahu, Pera je odlučan u svojoj borbi protiv zlikovačke hrane.

Igra

Moram da priznam, koncept igre je veoma bizaran. Iz nekog razloga naš protagonista se smanjio u veličini i sada on pravi pljeskavice tako što gazi po njima dok izbegava hranu koja želi da mu naudi. Igra je prilično teška jer ste većinu vremena bežite od svojih neprijatelja, jer nemate načina kako da ih ubijete. Možete privremeno da ih onesposobite sa biberom, kojeg imate u ograničenim količinama, ili tako što će te ih namamiti da bacite deo pljeskavice na njihove glave ili da padnu neprijatelji dole sa parčetom pljeskavice. I ako ih sredite na te načine, oni se vrlo brzo vraćaju nazad da vas vijaju kao da se ništa nije desilo.

Ocena

Grafika je ispod proseka, čak i za svoje vreme. Istina je da su tada igre obično imali jednobojunu crnu pozadinu, ali su gledali da ožive igru koliko je to god bilo moguće u to vreme. Čak ni dizajn likova nije ništa poseban.
Muziku ne mogu da svrstam nigde, niti smrdi niti miriše, i postoji samo jedna muzika u celoj igri.
Igra je prilično teška, praktično ne možete da ubijete neprijatelje, ali je prilično zabavna igra. Ova igra je bila prilično popularna svoje vremenao uprkos svojim nedostacima.

Grafika:    ❤️ ❤️ 🖤 🖤 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ 🖤 🖤 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤

Ocena:     ❤️ ❤️ 🧡 🖤 🖤


Wrecking Crew

Wrecking Crew je logički platformer koju je napravila kompanija Nintendo 1985. godine.

Priča

Mario i Luiđi su se priključili ekipi koja je zadužena za rušenje i njihov zadatak je da sruše svaki deo objekta koji vide. Ali nije baš svako srećan zbog toga i neko je oživeo građevinske alate i patlidžane kako bi zaustaili braću da obave uspešno svoj posao. Čak i njihov predak, Spajk, pokušava da ih omete i spreči u njihovom zadatku.

Igra

Ovo je još jedna logička igra u kojoj su Mario i Luiđi glavni likovi i vaš zadatak je da srušite sve pred sobom. Sad se postavlja pitanje: Odkud Mario i Luiđi u ovoj igri? Zar nisu oni Vodoinstalateri? Zapravo, ime Mario se koristio za sve likove u igrama koje je Nintendo izbacio u periodu od 1981-1985 zbog incidenta između Minoru Arakava japanskog predstavnika Nintenda u Americi i američkog biznismena, italijanskog porekla Mario Segale.
Što se tiče same igre, nema tu šta posebno da se priča, vi idete i razbijate sve pred sobom i izbegavate neprijatelje i prepreke. Mada za razliku od drugih igara, ova igra ima dubinu. Postoje vrata koje možete da otvorite i kroz koje, ako neprijatelji prođu, odlaze na "drugu stanu igre" i ne mogu vam nauditi direkno. Takođe ova igra vam, pored postojećih staza, dozvoljava da pravite svoje, što je uvek plus ako mene pitate.

Ocena

Igra je prilično jednostavna, grafika je prosečna za svoje vreme, kao i muzika koja pistaje igri, a igra je prilično zabavna. U nekim stazama morate da isplanirate kuda će te ići i kojim redom da razbijate zidove, jer ako srušite sebi stepenice, nećete moći da se popnete i pređete stazu. I možete sami da pravite svoje staze što dodaje na zabavi same igre.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ 🧡 🖤


Bugs Bunny Crazy Castle

Bugs Bunny Crazy Castle je logički platformer koju je napravila kompanija Kemko 1989. godine.

Priča

Dobrodošao u Ludi Dvorac! Slušaj šefe, tvoj zadatak je da sprovedeš mene, Duška Dugouška™, kroz ovaj dvorac kako bi spasili Lolu Zečicu™. Ali, siguran sam, da to neće biti lako! Onaj pokvareni Patak Dača™, zajedno sa Mačkom Silvesterom™, Perom Kojotom™, i Ljutitim Semom™ su oteli Lolu Zečicu i sakrili je negde duboko u dvorcu. Uz put moramo da skupimo sve šargarepe, dok izbegavamo te nitkove. U redu, šefe, vreme je da pođemo!

Igra

U ovoj igri upravljate Duška Dugouška i cilj svake staze je da pokupite sve šargarepe. Naravno to jednostavno zvuči, ali Duško nema kako da se odbrani od svih neprijatelja (ne može čak ni da skoči i ako je zec) i morate taktički da se krećete i da posmatrate kako se koji neprijatelj ponaša. Naravno, niste u potpunosti bespomoćni, na stazama možete naći boksersku rukavicu koju možete da ispucate ne neprijatelje i ubijete ih, zatim imate đus od šargarepe, što vas čini besmrtnim i možete da gurnete razne kante, sefove, kutije i tegove od 10t na glave vaših neprijatelja. Jednom kada ubijete sve neprijatelje na stazi, jedino što vam ostaje je da pokupite sve šargarepe. Nakon svake staze dobijate život i nastavljate dalje, što čini ovu igru izuzetno lakom.

Zeka Rodžer

Originalno, u Japanu, ova igra se zvala Zeka Rodžer i svi likovi su bili iz filma Ko je smestio Zeki Rodžeru. Međutim kada je igra trebala da izađe na Američko i svetsko tržište, došlo je do problema oko autorskih prava. LJN je pre toga izdao svoju verziju igre o Zeki Rodžeru, pa su alternativno hteli da koriste Miki Mausa kao zamenu, ali prava na sve Dizni likove je već imao Capcom. Jedina alternativa je ostala da koriste likove iz Šašave družine što se ispostavilo kao dobra odluka jer je lako bilo Zeku Rodžera prepraviti u Duška Dugouška.

Ocena

Grafika u ovoj igri se ne ističe od igara koje su izašle pre nje, uzimajući u obzir da su igre krajem 80-ih imali mnogo detaljnije i lepše grafike od ove igre, ali sa druge strane, nije strašna, mada je i dalje ispod proseka za svoje vreme.
Muzika je originalna i zanimljiva, šteta samo što nema više muzičkih numera u igri.
Sama igra je prilično laka, jer je neprijatelje lako skontati ko šta radi i reaguju na vaše pokrete pa ih indirekno možete kontrolisati. A pored toga imate načine i da ih ubijete, mada ne u svakoj stazi. Kada pređete stazu dobijate život, što znači da će te vrlo brzo nakupiti veliku količinu života, tako da nikada nećete videti Game Over, osim ako namerno ne izgubite sve živote. Ali sve u svemu igra je prilično zabavna.

Grafika:    ❤️ ❤️ 🖤 🖤 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤

Još videa