Posetili smo ovogodišnji Gamescon

Ekipa ParadajzCity se odlučila da se uputi na ovogodišnji Gamescon održan na Beogradskom sajmu. Očekivali smo da vidimo puno izlagača i bogat repertoar i nismo bili razočarani. Videli smo poznata lica, takmičenja u Lol-u i Counter Strike, prvenstvo u retro fudbalu kao i coastplay.

Sasvim slučajno i potpuno neplanski naleteli smo na čuvenog Nenada Gruića poznatiji kao ПичвајзПикчерс i naravno morali smo i s njim da se slikamo :)

Na naše veliko iznenađenje naišli smo i na cosplay-ere koji su se prerušili u likove Mili i Žarka iz Đavolje Rabote. Trebalo ih je biti još, ali kako nam Mili reče, na žalost nisu uspeli da srede svoje kostime na vreme. Sve u svemu, kostimi su bili ekstra, a mi smo im rekli ko smo zapravo, tek posle slikanja :)

Ali nije bilo baš sve veselo i lepo, naišli smo na nešto što nikada nismo hteli da vidimo, nešto mračno, pogano i pokvareno. Videli smo Wireless Plug 'n' Play na prodaju samo za 1500 din. Prodavac je čak i pokušao da mi uvali to pod izgovorom, da je bižičan, ali ne zna on šta mi znamo.

Nakon što smo sve obišli zaseli smo tamo gde nam je i mesto, igrajući stare retro igre na Segi i Famicomu da se opustimo uz Battletoads. Sve u svemu videli smo mnogo divnih stvari i upoznali se sa mnogo divnih ljudi. Lepo se proveli! Vidimo se dogodine društvo!