PREDHODNI VIDEO

Drevni Pikseli - Mario is MissingIgre iz davninaDrevni pikseli
11:12

SLEDEĆI VIDEO

Drevni Pikseli - Space InvadersIgre iz davninaDrevni pikseli
7:25
Igre iz davninaDrevni pikseli

Drevni Pikseli - Bomberman

Naziv serijala: Drevni Pikseli
Naziv epizode: Bomberman
Broj epizode: 10
Glas dao: Željko Popović
Editovao i montirao: Danijel Spasić

Bomberman

Bomberman je lavirint koju je napravila kompanija Hudsone Soft 1995. godine.

Priča

Bombermen je robot koji radi na proizvodnji bombi. Kao i svi ostali roboti, tako je on bio postavljen da radi u podzemnoj fabrici koju su stvorile zle sile. Za Bombermena je ovo bio veoma mukotrpan posao. Ali, jednog dana je načuo ohrabrujuće glasine. Sudeći po glasinama, svaki robot koji uspe da pobegne iz fabrike i stigne do površine, može da postane čovek. Bombermen nije oklevao, ali begstvo neće biti lako. Nakon Bombermenove izdaje, veliki broj neprijatelja je krenuo u poteru. Bombermen jedino može da se osloni na bombe koje je on pravio kako bi zaštitio sebe. Da li će on ikada uspeti da se popne na površinu? I ako se popne, da li će postati čovek?

Igra

U ovoj igri vi kontrolišete malog robota koji može da postavlja bombe i da uništava zidove i neprijatelje. Da bi prešli stazu morate da ubijete sve protivnike i da nađete izlaz. Svaka staza je veličine dva TV ekrana koji se proteže po širini, a staze su uvek dinamički generisane i izuzetno male su šanse da će te igrati istu stazu 2x. U početku ste jako slabi spori, ali na svakoj stazi možete da pokupite nadogradnju, koja vas ubrzava, povećava domet bombi, dozvoljava da postavljate više bombi itd... Takođe dobijate život svaki put kada pređete stazu i vremenom igra postaje sve lakša i lakša, i ako se borite protiv težih neprijatelja.

Ocena

Grafika je ispod proseka za sredinu 80-ih, pozadina je uvek zelena, blokovi koje rasturate su sivi i plaeta boja se nikada ne menja, da da ilziju da igramo drugu stazu.
Muzika je prosečna za svoje vreme, mada dosta dobro uspeva muzički da odvoji ovu igru od ostalih, ali ima svega 2-3 melodije koje se vrte uvek.
Igra jeste zanimljiva i zabavno je postavljati bombe i uništavati sve oko sebe, mada su nadogradnje možda i prejake, jer umesto da igra bude teža kako prelazite staze, ona postaje lakša do tog momenta da ste praktično nezaustavljiva sila koja u plamenu uništava sve oko sebe.

Grafika:    ❤️ ❤️ 🖤 🖤 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤

Još videa