PREDHODNI VIDEO

Drevni Pikseli - Chip n Dale Rescue RangersIgre iz davninaDrevni Pikseli
14:27

SLEDEĆI VIDEO

Drevni Pikseli - Snow Bros.Igre iz davninaDrevni pikseli
10:52
Igre iz davninaDrevni pikseli

Drevni Pikseli - Lunar Ball

Naziv serijala: Drevni Pikseli
Naziv epizode: Lunar Ball
Broj epizode: 7
Glas dao: Željko Popović
Editovao i montirao: Danijel Spasić

Lunar Ball(Lunar Pool)

Lunar Ball je arkadni sport koju je napravila kompanija Pony Canyon 1985. godine.

Igra

Kao što samo ime kaze, ova je biliar na mesecu. Za razliku od pravog bilijara, stolovi su različiti za svaku stazu i oni dolaze u svim uvrnutim varijantama, sa raznim kosinama i preprekama. Npr jedan sto je u obliku slova Z, drugi u obliku strelice, treći ima čudne izbočine kod rupa, četvrti ima prepreke na sred stola i samo dve rupe koje su na čudnim mestima itd... Pravilo je sledeće: Ubaci sve kugle u rupe osim bele, i imaš pravo samo 3 puta da pogrešiš, a onda igra drugi igrač. Osim toga igrači mogu da biraju koji sto hoće da igraju i koliko trenje žele da imaju na kuglama, drugim rečima, koliko će da se kližu po stolu, što je veoma zanimljiva opcija koju će te u malo igara moći da vidite.

Ocena

Ova igra nema šta puno da ponudi što se vizuelnog dela tiče osim stolova, kugli i pozadine, na kojoj možemo da vidimo da su stolovi na površini meseca. S obzirom na prirodu igre, ovo je sasvim zadovoljavajuće, ali jedina mana je to što se kugle ne okreću, već klize po stolu, a brojevi su uvek vidljivi sa gornje strane kugle.
Muzika je jako bizarna. Sama po sebi nije loša, samo nikako ne pripada ovoj igri. Muzika na naslovnom ekranu i na Game Over ekranu zvuče kao da su izvučeni iz neke ratne igre, a muzika u samoj igri počinje kao neka stereotipična kineska muzika koja posle prelazi u nešto nedefinisano.
I ako grafika i muzika nisu jača strana ove igre, ono što izvlači ovu igru jeste nivo zabave koja ova igra donosi. Svi stolovi su drugačijeg oblika, sa svojim uvrnutim forama, ako vam to ne donosi dovoljno zabave, uvek možete da podesite trenje kugli, pa možete i da igrate u voje ovu igru.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤
Muzika:    ❤️ 🖤 🖤 🖤 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤


Side Pocket

Side Pocket je sportska igra koju je napravila kompanija Data East 1986. godine.

Igra

Ova igra ima iznenađujuće dobru fiziku za doba kada je izašla. Osim direknih udaraca, vi u ovoj igri možete da birate koliko jako i u koji ćošak kugle želite da je udarite kako bi felširali kuglu. Ja bih rekao da je igra i previše ambiciozna za svoje vreme, jer ste, na kraju krajeva sve to morali da kontrolišete džojstikom, koji nije namenjen za tako nešto. Igra je takođe imala šampionat što je glavna igra u kojoj, pored osvojenih partija, morate da uradite i trikove kako osvojili šampionat.

Ocena

S obzirom da je glavni fokus ove igre bilijarski sto, ne može se tu puno toga očekivati od grafike, ali su se ljudi svakako potrudili oko menia da su raznoliki, pa čak su napravili animaciju kugli kako se okreću na stolu kada ih udarite.
Muzika je solidna i odgovara ovoj igri.
A sama igra je prilično impresivna, s obzirom kakvu fiziku ima i koliko je matora. Mada glavni problem je to što je previše komplikovana za nekog ko ne želi da uloži previše vremenda da nauči svaki detalj igre.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ 🖤 🖤 🖤

Ocena:     ❤️ ❤️ 🧡 🖤 🖤

Još videa