PREDHODNI VIDEO

Drevni Pikseli - Lunar BallIgre iz davninaDrevni pikseli
8:17

SLEDEĆI VIDEO

Drevni Pikseli - Mario is MissingIgre iz davninaDrevni pikseli
11:12
Igre iz davninaDrevni pikseli

Drevni Pikseli - Snow Bros.

Naziv serijala: Drevni Pikseli
Naziv epizode: Snow Bros.
Broj epizode: 8
Glas dao: Željko Popović
Editovao i montirao: Danijel Spasić

Snow Bros.

Snow Bros. je platformer koju je napravila kompanija Toaplan 1990. godine.

Priča

    Mnogo godina je kralj Vatroslav kovao plan kako da osvoji svet. Mada, on je znao da njegove armije ne mogu da poraze princa Nikolu i princa Tomu iz Belog kraljevstva.
    Ali jednog dana kralj Vatroslav je našao način kako da zamzne svoje neprijatelje u mestu.
    Sa najviših vrhova Kristalne planine, kralj Vatroslav je bacio svoje čini kako bi pozvao snežne vetrove i pretvorio dva princa u sneško-beliće.
    Bez zaštite prinčeva, Belo kraljevstvo je bilo brzo pokoreno.
    I dok su Nikola i Toma u ledenim okovima, kralj Vatroslav je napao malo Snežno kraljevstvo i oteo dve princeze Teri i Tinu.
    Kada su Nikola i Toma čuli šta je kralj Vatroslav učinio, oni su se zakleli da će da oslobode dve princeze iz Vatroslavovog dvorca i da će da povrate mir i blagostanje u svoja dva kraljevstva.

Igra

Snow Bros. je igra u kojima igrači trebaju da očiste ekran od neprijatelja tako što ih pretvore u velike grudve i šutnu ih sa ekrana. Takođe, te grudve, mogu uz put, da ubiju i druge neprijatelje, što vam daje dodatne pojene i nadogradnje, a ako uspete sve neprijatelje jednom grudvom da ubijete, dobijate posebne bonus pojene. S obzirom da su staze veličine jednog ekrana, one se brzo prelaze često ispod 15-20 sekundi. Ima sve ukupno 50 staza s tim da se na svakoj desetoj stazi nalaz šef staze, koji ima nenormalno puno energije, što drastično usporava igru i nisam siguran da li je to dobra ili loša stvar.

Šifra

Ako ukucate ⬆️x2➡️x8⬇️x2⬅️x8 START, pojaviće vam se posebni meni u kojem će te moći da birate posebne modove igre. Ovi modovi su vremenski ograničeni na 2, 3 i 5 minuta i igrači za to vreme trebaju da pređe najviše do 15 staza (zavisi od izabranog vremena), s tim da u zadnjoj stazi treba da se popnete gore i spasite princezu. Platforme, u zadnjoj stazi, su previsoko da bi skočili direkno na njih, te je neophodno pretvoriti neprijatelje u grudve, kako bi skočili na njih i tek onda možete da se popnete gore na platformu.

Ocena

Igra je veoma zabavna, brza i bilo ko može veoma lako da savlada mehanike igre. Ona je vizuelno lepa i šarena što je bilo za očekivati za početak 90-ih, a i mužika nije loša.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤

Još videa