PREDHODNI VIDEO

Igre iz davnina - Gun NacIgre iz davninaSezona 2
23:18

SLEDEĆI VIDEO

Igre iz davnina - FudbalIgre iz davninaSezona 2
25:07
Igre iz davninaSezona 2

Igre iz davnina - Hugo

Naziv serijala: Igre iz davnina
Naziv epizode: Hugo
Broj epizode: 3
Sezona: 2
Napisali, edit i montaža: Željko Popović, Danijel Spasić
Glumili: Milica Bokšić, Željko Popović, Danijel Spasić
Kamera: Željko Šarić

Igre

 
  1. Hugo TV emisija
  2. Hugo: The Bewitched Rollercoaster

Hugo TV emisija

Hugo je skup akcionih igara koju je napravila kompanija ITE Media od 1992 - 2000. godine.

Priča

Zla veštica kidnapuje Hugolinu i hugiće, jer je veštica ljubomorna na Hugolininu lepotu i Hugo ide da ih spasi.

Igre

Igre su prvenstveno pravljene za TV emisiju Hugo koji se emitovao u preko 40 država širom sveta. Igrači bi se prijavljivali u emisiju na poseban telefonski broj i ako bi bili izabrani, bili bi uključeni u direktan program i uživo igrali igre preko fiksnog telefona. Iz tog razloga, igre nisu smele da budu previše komplikovane, jer je uvek postojalo kašnjenje između telefona i studia, kao i između repetitora i TV prijemnika.

Koncept je bio jednostavan, trebate da stignete do kraja staze i onda idete da spasite Hugolinu i hugiće od zle veštice. Alternativno, Hugo bi došao do kovčega i igrači bi trebali da pogode pravi ključ kako bi odvorili kovčeg pun zlata. Igre su bile kratke i veoma jednostavne obično na auto pilotu, gde bi se Hugo konstantno kretao, a igrači bi trebali da, u određeno vreme, pritisnu taster i da izvrše željenu akciju.

Glavna zvezda tih emisija je svakako bio Hugo koji je uvek razbijao četvrti zid pričajući direkno sa igračima pre i posle svake staze i kada izgubi život. Negove reakcije su svakako bile najzanimljiviji deo igre, a i u toku same emisije, Hugo bi pričao sa igračima i voditeljima u studiu i bio bi animiran na licu mesta.

Ocena

Grafika ovih igara varira s obzirom da su pravljene u periodu od skoro 10 godina. Mada, generalni pravac kojim su išli je da igre izgledaju kao crtani film. U početku, sve igre koje su imale dubinu, su koristile lažan 3D, koji uz paralaksu i manipulaciju veličine i brzine kretanja grafike na ekranu, daje iluziju igračima da se nalaze u 3D prostoru, a kasnije su pozadine bile praktično, video snimak izrenderovane 3D mape koja se puštala u pozadini.
Muzika je, u najbolju ruku, generična, u na u najgoru je nema. Zvučni efekti su ok, mada su nekad pomalo oskudni.
S obzirom da su ove igre prvobitno pravljene za TV emisije i da su mogućnosti bile ograničene, bilo je zabavno svojevremeno gledati druge ljude kako igraju Huga uživo na TV-u. Danas imaju jedino nostalgičnu vrednost, jer su igre previše jednostavne.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ 🖤 🖤 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤

Ocena:     ❤️ ❤️ 🧡 🖤 🖤

Hugo: The Bewitched Rollercoaster

Hugo: The Bewitched Rollercoaster je edukativna igra koju je napravila kompanija ITE Media od 1999. godine.

Priča

Hugova deca, odlaze u šetnju i neočekivano otkrivaju neobično tih i čudan napušteni zabavni park. Hugova deca nailaze na radnika Bazia koji im objašnjava da ništa ne radi jer zlobna veštica, koja ne može podneti smeh i radost dece, je svojim munjama uništila izvor električne energije.

Hugomir i Bazi su odlučili da krenu u potragu za predmetima koji su nestali kako bi ponovo pokrenuli park. Uskoro shvataju da je rolerkoster čaroban i da ga mogu koristiti za putovanje kroz vreme i prostor u potrazi za potrebnim predmetima.

Igra

Igra počinje sa rolokosterom koji ide u krug i ako ništa ne uradite, vozićete se zauvek. Jedino što možete da uradite je da pritisnete na zeleno ili crveno dugme, što na izgled ne radi ništa, samo svirne voz, ali tim dugmićimoa kontrolišete skretnicu u tunelu koji vas vodi u portal, mada problem je u tome što se voz kreće realnom brzinom i nemate pojma da li ste okrenuli skretnicu i jako konfuzno šta trebate da radite. Ceo taj deo je bespotreban i nemam pojma što su ubacili to u igru.

U svakom slučaju, jednom kada prođete kroz portal, odlazite, nasumično, u neki istorijski vremenski period gde trebade da odigrate neku mini igru kako bi uspeli da vratite predmet koji je završio tamo. Mini igre se kreću od: 'može proći' do 'šta je ovo koju #&*@! materinu!'. Neke mini igre su prelake, neke preteške, a neke nemaju nikakve veze sa životom.

Ocena

Grafika je prosečna za svoje vreme.
Muzika je jako generučna, a ni zvučni efekti nisu ništa mnogo bolji.
Što se tiče same igre, s obzirom da ne možete da utičete na to koju mini igru će te igrati, težina igre nije balansirana i s meke mini igre su prelake, neke su preteške, a ona sekvenca sa vozom praktično smara do te mere da vam dođe da ugasite igru odma.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ 🖤 🖤 🖤
Zabava:    💔 🖤 🖤 🖤 🖤

Ocena:     ❤️ 🧡 🖤 🖤 🖤

 

Još videa