PREDHODNI VIDEO

Igre iz davnina - BatmanIgre iz davninaSezona 1
24:42

SLEDEĆI VIDEO

Igre iz davnina - Prince of PersiaIgre iz davninaSezona 1
29:12
Igre iz davninaSezona 1

Igre iz davnina - Super Mario 14

Naziv serijala: Igre iz davnina
Naziv epizode: Super Mario 14
Broj epizode: 5
Sezona: 1
Glumio, editovao i montirao: Željko Popović

Kaiketsu Yanchamaru 3

Kaiketsu Yanchamaru 3 je platformer koju je napravila kompanija Irem 1993. godine.

Priča

Jednog dana u feudalnom Japanu mali Niki, najradikalniji nindža svih vremena, je trenirao u nindža školi. Ali, odjednom, niodakle, doletelo je parče papira u kojem Niki saznaje da je njegova devojka, princeza Margo kidnapovana i da iza svega toga stoji zli kameni čarobnjak. Kad je Niki pročitao poruku, on je razvalio zid škole i krenuo da spasi princezu.

Igra

Igra je veoma uvrnuta i ima svoj poseban šarm. Neprijatelji su komični i izgledaju kao da su ispali iz nekog crtanog filma. Možete naleteti na neprijatelje kao što su patlidžani na čačkalicama, cveće iz kojeg izađe ruka sa revolverom i puca na vas, repe u obliku nogu, miševi koji se skrivaju u frižideru i pucaju na vas iz mitraljeza, ventilatori na oblacima i, naravno, mali beli albino dečaci koji mlate pimpi-limpiem i piške na vas. Da...

Vizuelno je igra lepa i svaka staza ima svoju posebnu tematiku i svoj set neprijatelja. Na kraju svake staze se borite protiv ševa koji je, takođe, neki uvrnuti lik koji je ispao iz neke mange. Kontrole su prilično dobre za svoje vreme, i ako imate izuzetno malo nadogradnji, to je nadomešteno s tim da vaš lik ima bo u rukama sa kojim može da ispaljuje projetile i/ili da udari neprijatelje, zatim možete da skačete na njemu kao na Pogo štapu, da se zavrtite oko njega ili už pomoć njega da se odbijate od zidova.

Super Mario 14

Super Mario 14 je hack u kujem je promenjen Niki u Maria, jedan neprijatelj je promenjen u kornjaču i pojeni, životi i ostale stvari koje možete pokupiti su promenjene u novčiće i pečurke. Ovaj hak je na pola odrađen, pošto nisu ni sve sprajt animacije prepravljene kako treba, pa će te u toku igre videti kako se Mario pretvara u Nikia, pa nazad u Maria.

Ocena

Grafika je prilično lepa i cela igra je u stilu nekog anime crtaća, što mu dodaje na šarmu. Staze su šarene i vizelno lepe, a neprijatelji znaju biti smešni.
Svaka staza ima svoju muziku koja priliči staz i prilično je zanimljiva.
Igra je zabavna i prilično dobra za svoje vreme, ali nivo težine se eksponencionalno menja i zadnjih par staza su drastično teže od prvih par staza.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🤎

YouTube Short Video


Još videa