PREDHODNI VIDEO

Igre iz davnina - Aladdin IIIIgre iz davninaSezona 1
16:57

SLEDEĆI VIDEO

Igre iz davnina - Super Mario 14Igre iz davninaSezona 1
30:20
Igre iz davninaSezona 1

Igre iz davnina - Batman

Naziv serijala: Igre iz davnina
Naziv epizode: Batman
Broj epizode: 4
Sezona: 1
Glumio, editovao i montirao: Željko Popović

Batman

Batman je platformer koju je napravila kompanija SunSoft 1989. godine.

Priča

Građani Gotam Sitia™ planiraju kako da obeleže 200-tu godišnjicu grada, ali neće biti velike proslave. Kriminal i nasilje vladaju ovim gradom

Jedini čovek koji može da oslobodi ovaj grad od zlog Džokera™ je jedan jedini - Betmen™!

Uz tvoju pomoć Betmen može da porazi Džokera i da spasi sve dobre ljude Gotam Sitia. Betmen je naoružan sa posebnim naoružanjem i akrobatskom snagom. On mora da uniši 15 vrsta neprijatelja i 5 šefova, dok prelazi 5 staza.

Napokon, Betmen dolazi lice u lica sa Džokerom! Ali ko će pobediti? To zavisi samo od tebe!

Igra

Igra je zasnovana na popularnom superheroju Batmanu i pruža igračima uzbudljivo iskustvo u Gotam Sitiju. Jedan od glavnih aduta igre je odličan dizajn nivoa. Nivoi su dobro osmišljeni, sa različitim platformama, zamkama i tajnim prolazima koji zahtevaju igračevu veštinu i pažnju. Takođe, igra nudi raznovrsnost u stilovima igranja, uključujući borbu, preskakanje platformi i rešavanje zagonetki.

Batman je opremljen raznim oružjima i napadima, kao što su pištoljm, bumerang, šurikeni i udarci, koji dodatno obogaćuju igru.

Što se tiče audio-vizuelnog dela, ova igra je remek delo. Atmosfera je mračna, a staze su pune pozadinskih detalja. Između nekih staza imate animirane sinematike koji sluze da vas dodatno uvuku u priču, što je bilo impresivno svojevremeno. Muzika je, takođe, odlična i pristaje ovoj igri.

U suštini, Batman je impresivna akciona igra sa dobro dizajniranim nivoima, solidnim kontrolama i atmosferičnom prezentacijom. Ako volite superheroje i izazovne platformne igre, Batman je svakako vredan igranja.

Ocena

Grafika u igri je impresivna za NES/Famicom standarde, sa tamnom atmosferom i dobro dizajniranim nivoima koji verno predstavljaju atmosferu iz stripova. Lik Batmana je detaljno prikazan i prepoznatljiv, dok su neprijatelji i okruženje dobro animirani.
Muzika u igri je atmosferična i prati akciju na ekranu, dok su zvučni efekti dobro implementirani.
Igra nudi izazovne nivoe i pruža solidan nivo zabave i ako je igra prilično teška.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Monster in My Pocket

Monster in My Pocket je platformer koju je napravila kompanija Konami 1992. godine.

Priča

Zli veštac je odlučio da zavlada svim monstumima na svetu i pripretio je da će da smanji sve one koji ne budu hteli da mu se pokore i da će da ih zgazi. Jedna skupina čudovišta, predvođena vampirom,  je odbila da postanu sluge zlom vešcku, a veštac, u svom gnevu je odlučio da baci čini na sve njih, mada, umesto da smanji samo one koji mu se suprotstavljaju, on je smanjio sve monstrume na svetu. Skupina dobrih monstruma je našla utočište kod nekog klinca u kući sa kojim su se i sprijateljili. Međutim, jedan dan dok su vampir Frankenštajnovo čudovište gledali TV, veštac ih je prekinuo i saopštio im je da je poslao hordu svojih sledbenika da ih uništi i sada je na vama da pobijete sve zle monstrume, isterate ih iz kuće i porazite zlog vešca.

Igra

Igra je inspirisana istoimenim stripom i kolekcijom igračaka koja je bila popularna u SAD-u početkom devedesetih.

S obzirom da vi upravljate miniaturno čudovište, dizajn staza je kreativan jer gledate sve iz njihove perspektive. Imate šest staza i svaka staza ima svoju tematiku, krećete iz sobe, preko kuhinje, pa napolje na ulicu, kroz kanalizaciju i preko gradilišta i bašte, da bi stigli do skrovišta vešca.

Igra je jednostavna i zabavna za igru, ali veliki nedostatak je to što nemate nikakve varijacije napada, niti dodatna oružja.

Batman & Flash

Batman & Flash je hakovana verzija ove igre u kojoj imamo promenjenu naslovnu sliku, umesto vampira i Frankenštajnovog čudovišta imamo Betmena i Fleša, kao i previše energije i života. Drugim rečima, grafički redizajn i mnogo olakšana igra. Takođe, u tekstu gde god da se ispisuje reč "Monster" je zamenjena sa "Batman", što je prilično smešno i besmisleno.

Ocena

Grafika je prilično šarena i detaljna, a svaka staza ima svoje setove posebnih neprijatelja, što dodaje na raznolikosti staza.
Muzika je prilično dobra, svaka staza ima svoju temu i pristaje igri.
S obzirom da je igra pravljena početkom 90-ih, oskudnos u varijaciji napada je neprihvatljiva od firme kao što je Konami. Naravno, ovo nije najgora stvar na svetu, ali bi značajno popravilo igru.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ 🖤 🖤

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤

YouTube Short Video


Još videa