PREDHODNI VIDEO

Drevni Pikseli - Space InvadersIgre iz davninaDrevni pikseli
7:25

SLEDEĆI VIDEO

Drevni Pikseli - Deda Mraz u nevoljiIgre iz davninaDrevni pikseli
10:03
Igre iz davninaDrevni pikseli

Drevni Pikseli - Popaj

Naziv serijala: Drevni Pikseli
Naziv epizode: Popeye
Broj epizode: 12
Glas dao: Željko Popović
Editovao i montirao: Danijel Spasić

Popeye

Popey je platformer koju je napravila kompanija Nintendo 1982. godine.

Priča

Kao i u crtanom filmu, tako i u ovoj igri, Badža se udvara Olivi, ali ona ga odbija, jer voli Popaja. Ali Badža ne odustaje tako lako i složi se raznim trikovima da bi je osvojio, a na Popaju je da ga spreči i spasi Olivu.

Igra
Igra je vrlo kratka i sastoji se od samo tri staze (što je bilo normalno u to doba). Sve tri staze su na sličan fazon, u svakoj stazi oliva baca predmete i Popaj treba da ih skupi, ali pri tom mora da beži od Badže. I ako Popaj može da udara, udarac ne može da naudi Badži, već udarac služi da se brani od flaša koje Badža baca, lobanja koje veštica baca i lešinara koji leti prema Popaju. Takođe, Popaj može da pokupi spanać i samo dok traje efekat spanaća, samo tad Popaj može da udari Badžu, ali ga ne ubija, već ga baca na dno ekrana i posle nekog vremena se on vraca da vas progoni dalje. Kao što sam rekao, Oliva vam baca predmete koje vi morate da pokupite, u prvoj stazi su srca, u drugoj su note, a u trećoj slova koja ispisuju reč HELP. U koliko ne pokupite to što vam Oliva baca, pada u vodu i imate kratko vremena da izvučete objekat iz vode, u suprotnom gubite život. Nakon što pređete sve tri staze, igra se vrti u krug, ali ovog puta nešto teža od prvog puta.
Ocena

S obzirom da je igra sa početka 80-ih, grafika je prilično dobra za svoje vreme, svi likovi su izuzetno lako prepoznatljivi i verodostojno predstavljaju crtani film.
Muzika je takođe dobra i ima prepoznatljivu melodiju iz crtanog filma. Ostatak melodija, ili su inspirisane muzikom iz crtaća ili su jednostavne pozadinske melodije koje ne odvlače pažnju od igre.
Igra je generalno zabavna i nije loša za vreme koje je pravljena.

Grafika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤
Muzika:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤
Zabava:    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤

Ocena:     ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 🖤

Još videa